واریس ها رگ هایی بزرگ شده و پیچ خورده هستند. تمامی رگ های سطحی ممکن است به واریس تبدیل شوند اما رگ های پا بیشتر در معرض خطر ابتلا به واریس هستند زیرا ایستادن های طولانی مدت و راه رفتن، فشار وارد بر رگ های قسمت های پایینتر بدن را افزایش می دهد و این فشار، منجر به ایجاد رگ های واریسی می شوند.
ممکن است برای بسیاری از افراد واریس و رگ های عنکبوتی، که نوعی خفیف از رگ های واریسی هستند، بیشتر جنبه نقض زیبایی را دارند. اما در برخی دیگر، واریس می تواند منجر به درد و ناراحتی شود به صورتی که مشکلات جدی را برای فرد به وجود آورد.
عوارض واریس چیست؟
دکتر آرش توفیق، متخصص واریس و جراح عروق به این سؤال رایج که آیا درمان واریس تنها جنبه زیبایی داشته یا جنبه سلامتی نیز دارد، پاسخ می دهد:
واریس در مراحل ابتدایی می تواند تنها از جنبه زیبایی مورد بررسی قرار گیرد. اما در صورت عدم توجه به واریس های شدید و عدم درمان، مشکلات جدی می تواند برای بیمار ایجاد شود. عوارض واریس عبارتند از:
۱– زخم: پوست اطراف واریس، به خصوص نزدیک مچ پا، ممکن است دچار زخم های دردناک شود. معمولاً قبل از تشکیل زخم ها، لکه های بی رنگ روی پوست ایجاد می شود. در صورت مشاهده این زخم ها سریعاً به دکتر مراجعه کنید.
۲- ایجاد لخته خون: در برخی از موارد واریس، رگ های عمقی پا شروع به بزرگ شدن می کنند. در این موارد، ورم و درد در پای واریسی مشاهده می شود. دردهای مداوم و ورم پا باید حتماً معاینه شوند زیرا ممکن است خطر لخته شدن خون وجود داشته باشد که نهایتاً منجر به مشکلی به نام ترومبوفلبیت شود.
۳- خون ریزی: در برخی موارد، رگ های سطحی نزدیک به پوست می ترکند که منجر به خونریزی های سطحی شده و نیاز به معاینه دارد.
در صورت بروز هر یک از موارد فوق باید حتما به کلینیک درمان واریس مراجعه کنید.
منبع: مجله سلامت
- ۹۹/۰۶/۱۹